بهبود پورتال

02188272631   09381006098  
تعداد بازدید : 95
4/12/2023

خداحافظ صنعتگر، سلام دلال

وزیر امور اقتصادی و دارایی چندی پیش با حضور در منطقه اروند بازارچه چینی‌ها را افتتاح نمود، برخی از خبرگزاری‌ها، خبر این افتتاح را چنان مخابره کردند که انگار تحولی ملی در زمینه اقتصادی روی داده است. آن‌ها از 75 میلیون دلار سرمایه‌گذاری چینی‌ها بر روی 33 هکتار زمین اروندرود سخن گفتند و چنان از ایجاد شغل برای 5 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم یاد نمودند که انگار چین به رغم بیکاری میلیونی جوانانش به امری خیرخواهانه در ایران اقدام نموده است.
یکی از نمایندگان آبادان در مجلس شورای اسلامی نیز به وجد آمد و این حرکت را آغاز سرمایه‌گذاری وسیع صنعتی، بازرگانی و گردشگری در کشور دانست. بله،
  تاجران چینی و شرکای داخلی آن‌ها که تا دیروز از پنجره وارد بازار ایران می‌شدند، از در وارد شوند و در فضای به وسعت 360 مترمربع لوازم خانگی، حمل و نقل و مواد غذایی خود را به دوش رسانند.
ظاهراً برای آن‌ها که در این مراسم سوت و کفت زدند چندان مهم نیست که واردات چینی چند هزار ایرانی را بیکار می‌کند. سر چینی‌ها سلامت‌! نگاهی داریم به آنچه یک نماینده، کارگری، یک نماینده کارفرمایی و یک عضو اقتصادی کمیسیون مجلس در این باره گفته‌اند.
بازارچه چینی‌ها، میهمانی که بدون دعوت وارد می‌شود
مسوولان امور شهرستان‌های خانه کارگر از ایجاد بازارچه چینی‌ها به شدت انتقاد دارد و می‌گوید: بازارچه چینی‌ها میهمان ناخوانده‌ای است که وارد شده و این میهمان به حدی خطرناک است که سر سفره همه بدون دعوت حاضر می‌شود و به صاحبخانه هم رحم نخواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه چین با همین ترفند در بحث اسباب‌بازی، صنایع مرتبط با اسباب‌بازی در آمریکا را به زانو درآورد می‌گوید: اقتصاد آمریکا همچون عقابی است که بر همه جهان چنگ انداخته و می‌اندازد اما دیدیم که این عقاب در مقابل چین به زانو درآمد بنابراین جایی که عقاب پر بریزد از پشه کوچکی چه خیزد. به عبارت بهتر اقتصاد آسیب‌پذیر ایران توان مقابله با تهاجم اقتصادی چین را ندارد.
حسن صادی با تاکید بر اینکه به اساس تشکیل بازارچه چینی‌ها مخالف است افزود: 8 سال قبل هشدار دادیم که دست‌هایی در کار است تا ایران را به محل بارانداز کالاهای بنجل چینی تبدیل کند و اشتغال را از بین ببرد. وی با تاکید بر اینکه هدف از این بازارچه پیگیری سیاست دست گردان کردن کالاست افزود: با این سیاست کالا را در بنادر جنوبی بارانداز و از طریق غرفه‌های بازارچه‌ای ترخیص می‌شود.
این مقام کارگری بازارچه چینی‌ را ابزاری برای پیچیدن نسخه صنایع و اشتغال داخلی دانست و گفت: با این رویکرد قصد دارند اقتصاد مصرفی را جایگزین اقتصاد تولیدی کنند.
وی با تاکید بر اینکه رونق بازارچه چینی شکارهایی مبنی بر اشتغالزایی، ایجاد بازار رقابت و تنوع‌گرایی را دنبال می‌کنند گفت: بازارچه چینی بی‌محابا در عرصه اقتصاد و به خصوص اشتغالزایی در بخش تولید وارد می‌شود و با تقویت آن، سند چشم‌انداز 20 ساله اهمیت خود را از دست می‌دهد و آینده‌ای که برای قطب صنعتی شدن ایران پیش‌بینی شده باید بر وادی فراموشی سپرده شود.
صادقی با مروری بر تاریخ کشور گفت: از عهده صفویه کشورهای پرتقال، کانادا، انگلیس و حتی آلمان به دنبال دست‌یابی مستقیم به اقتصاد ایران از طریق بازارچه مرزی بودند تا کالاهای خود را در بنادر ایران پیاده کنند اما تاکنون محقق نشده بود.
وی بازارچه چینی را به معنای خداحافظی با اقتصاد صنعتی و تعظیم به اقتصاد بنکداری و دلالی دانست و گفت: واردات کالاهای چینی با این حجم به معنای قطع شدن طناب عمر اشتغال و بیکار شدن کارگران در صنایع مختلف کشور است.
صادقی به مشکلاتی که برای صنایع کفش، ماشین‌افزار، ابزارآلات صنعتی، لوازم خانگی و ده‌ها مورد دیگر در اثر واردات از چین پیش آمده اشاره کرد و گفت: به عنوان جایگاه نمایندگی کارگر هرکز با بازارچه چینی‌ها موافق نیستم و نخواهیم بود.
هیچ دولتی ادعای کنترل قاچاق کالا را نداشته است
نماینده لاهیجان در مجلس هفتم با تاکید بر اینکه کشور چین از هوش قابل توجهی در عرصه تجارت و تولید برخوردار است افزود: چین به این مهم پی برده که اولین گزینه در جهان، ارزان بودن است و با تاکید بر این مهم از فرصت موجود در سراسر جهان استفاده کرد و بازارهای فروشی را از آن محصولات خود نمود.
ایرج ندیمی در بحث بازار و تجارت به 2 نکته مهم اشاره کرد و گفت: از آنجا که هدف از سرمایه‌گذاری و فعالیت هر بازاری سود بردن گزینه اول مرتبط با بازار فروش تولیدکننده و بعدی مصرف‌کننده است.
وی با تاکید بر اینکه تولیدکننده به دنبال سود ناشی از سرمایه‌گذاری‌اش می‌گردد گفت: برای تضمین سود تولیدکننده باید حمایت‌هایی صورت گیرد که از آن جمله تامین مواد اولیه، ارزبری، ماشین‌آلات واردات، تامین و تضمین بازار فروش و موارد دیگری است زیرا قبول داریم که حرکت تولیدکننده به اشتغال و گردشگری اقتصادی منجر می‌شود این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هفتم نکته دوم را نقش مصرف‌کنندگان دانست و گفت: مصرف‌کنندگان بیشتر از تولیدکننده به حمایت نیاز دارد زیرا در رابطه با تورم، هزینه‌های زندگی، تامین سبد خانوار و در نهایت یک زندگی انسانی آسیب‌پذیرتر است و ما با اشاره به اینکه واردات بی‌رویه به دلیل ارزانی اجناس موجب دامن زدن به بحث قاچاق کالا شده است افزود: برای جلوگیری از رونق قاچاق کالا، ایجاد بازارچه‌های مرزی می‌تواند به قانونمند شدن واردات و جلوگیری از رونق قاچاق کمک کند.
نماینده لاهیجان در مجلس هفتم خواست و تعریف سیاست دو سویه در رابطه با حفظ تولید و اشتغال داخلی و کنترل واردات و قاچاق کالا شد و گفت: هیچ دولتی ادعای موفقیت در کنترل قاچاق کالا را نداشته است و همین اعتراف صریح دولت‌ها باعث می‌شود که ایمان داشته باشیم تولید داخل نه تنها از واردات بلکه از قاچاق کالا آسیب‌های فراوانی دیده است.
وی با اشاره به اینکه در همه جای دنیا ردپای چینی‌ها مشاهده می‌شود گفت: اینکه کالای چینی به اقتصاد و اشتغال و صنعت ضربه می‌زند امری بدیهی و غیرقابل انکار است اما اینکه درهای داخل را به روی خارج ببندیم و دور خودمان را حصار بکشیم نیز قابل تعریف نیست.
ندیمی وزارتخانه‌های بازرگانی، صنایع و معادن، امور خارجه و کشور را به عنوان وزارتخانه‌های مرتبط با واردات و قاچاق کالا تعریف کرد و گفت: این وزارتخانه‌ها باید به صورت جدی بر عملکرد این بازارچه چینی نظارت کنند تا بتوان واردات کالای چینی را در قالب کیفیت و تعرفه کنترل کرد زیرا کنترل کالای چینی به نفع اقتصاد کشور است.
از برخی قوانین کشور بوی خیانت می‌آید تا حمایت
دبیر انجمن صفنی تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی با انتقاد شدید از ایجاد بازارچه چینی گفت: در هیچ کشوری با این شدت درصد از بین بردن فرهنگ تولید نیستند و هیچ شهروندی مثل ایرانی از تولید داخل خسته نشده است.
عبدالرضا یعقوب‌زاده با تاکید بر اینکه تولید داخل باید باعث اشتغالزایی شود و افتخار ملی باشد گفت: با کمال تاسف در ایران تولیدات داخلی را در پستوها مخفی می‌کنند و در مقابل بازارچه‌های مرزی همچون بازارچه چینی را در اختیار رقبای تولید داخل قرار می‌دهند که صنعت خارجی را تقویت کرده و برای تولیدکننده چینی تبلیغ کنند.
وی با انتقاد از اینکه دولت اجازه داده تا محصولات چینی بدین حد از مرزهای کشور عبور کرده و زیرگوش تولیدکننده بدبخت داخلی انبار شود گفت: اگرچه هدفشان به ظاهر حمایت از مصرف‌کننده است اما قصد دارند تولیدکننده داخلی را له کنند.
یعقوب‌زاده با طرح این پرسش که آیا واردات بی‌حد و مرز کالای چینی با این حجم باعث بیکاری نمی‌شود گفت: آیا مسوولان قبول ندارند که بیکاری فساد می‌آورد و آنگاه باید هزینه‌های میلیاردی برای کنترل بزه‌کاری و فساد را بپردازند و آن هم به این بهانه که قرار است بازارچه مرزی داشته باشیم.
وی تشکیل بازارچه چینی را خودزنی اقتصادی تعریف کرد و گفت: تا قبل از سال 1995 تولید تجهیزات پزشکی در انحصار شرکت‌های بزرگ اروپایی، آمریکایی و ژاپنی بود اما از سال 95 به بعد شرکت‌های بزرگ چینی به وجود آمد که تجهیزات پزشکی را با قیمت ارزان تولید کرد در نتیجه شرکت‌های بزرگ اروپایی، آمریکایی و ژاپنی ناچار شدند امتیازات خود را به چینی‌ها بدهند تا چین با توجه به هزینه تولید ارزان بتواند بازارها را همچنان مال خود کند.
یعقوب‌زاده با تاکید بر اینکه تکنولوژی بالا باعث شد که چین نتواند در بحث تجهیزات پزشکی بازارها را به دست بگیرد گفت: اما در نهایت کشورهای جهان حمایت‌های همه جانبه دولت چین از تولیدکننده داخلی بود چیزی که در ایران با توجه به مالیات‌ها، عوارض‌ها، بهره‌های بانکی و بازارچه‌هایی همچون بازارچه چین هرگز وجود نداشته است.

منبع:هفته نامه بازار کار

بهبود پورتال پورتال پرتال پرتال سازمانی پورتال سازمانی پورتال شرکتی سامانه سازمانی سامانه شرکتی پرتال شرکتی وب سایت شرکتی وب سایت سازمانی مدیریت آسان مدیریت محتوا مدیریت محتوا بدون دانش فنی پنل ویژه همکاران نظرسنجی آنلاین فیش حقوقی آپلود فیش حقوقی مدیریت بیمه مدیریت خدمات بیمه خدمات بیمه بیمه تکمیلی آموزش پیشنهادات انتقادات مدیریت جلسات فرم ساز مدیریت منو مدیریت محتوا مدیریت سئو پنل مدیریتی چند کاربره ریسپانسیو گرافیک ریسپانسیو
All Rights Reserved 2022 © BSFE.ir
Designed & Developed by BSFE.ir